אולי יעניין אותך גם:

1725378570000
התקף לב
הסימפטומים ודרכי הטיפול התקף לב, המכונה גם אוטם שריר הלב או אירוע לבבי, הוא מצב אשר מתרחש כאשר זרימת הדם לחלק מהלב חסומה לתקופה ממושכת, מה שמוביל לפגיעה בתאי שריר הלב.חסימה זו נגרמת בדרך כלל מהצטברות פלאק (תערובת של שומן, כולסטרול וחומרים אחרים) בעורק הכלילי, המספק דם לשריר הלב.אספקת הדם מהעורק שנחסם גורמת להיווצרות של נמק בלב אשר הופך לצלקת.האזור המצולק מאבד מיכולותיו להתכווץ ולהוות חלק מהפעולה התקינה של הלב, המהווה כידוע, כסוג של משאבה אשר תפקידה להזרים דם לאיברים השונים בגוף.הסימפטומים של התקף לב יש מספר סימפטומים אשר מאפיינים התקף לב, כאשר היכרות וזיהוי של אותם הסימפטומים יכולים להוות כפעולות מציעות חיים.בין אותם הסימפטומים: כאב או אי נוחות בחזה, תחושת או מלאות בחזה, כאב או אי נוחות באזורים אחרים בפלג הגוף העליון, קוצר נשימה, בחילות, הקאות או סחרחורת וזיעה קרה.חשוב לציין שלא כולם חווים את אותם הסימפטומים, ולחלק מהאנשים עשויים להיות סימפטומים שונים ללא תסמינים כלל (אצל נשים או אצל אנשים מבוגרים לא תמיד ניתן יהיה להבחין בתסמינים אשר מעידים על התקף לב).חשוב לציין שאם עולה החשד הקל ביותר להתקף לב, קיימת חשיבות גבוהה לפנות לקבלת עזרה רפואית – טיפול מוקדם ומהיר הוא חשוב ואף מציל חיים (ישנם מקרים בהם ההתקף לב יכול לגרור דום לב ולהוביל למוות).איך מטפלים בהתקף לב? לפני שמטפלים בהתקף לב חשוב לאבחן ולהבין שזה אכן המקרה. את האבחון מבצעים באמצעות סדרה של בדיקות שונות ובין היתר: אק"ג (אמצעי לזיהוי התקף לב ישן), ביצוע של בדיקות דם ובדיקות הדמיה שונות כמו מיפוי לב.במידה ואובחן מצב של התקף לב הטיפול בהתקף לב כולל בדרך כלל ביצוע פעולות אשר ייעודן להשיב את זרימת הדם לאזור הפגוע של הלב במהירות האפשרית. לצורך השגת המטרה נהוג לעשות שימוש בתרופות להמסה או מניעת קרישי דם, כמו גם ביצוע של פרוצדורות שונות כגון אנגיופלסטיקה לפתיחת עורקים חסומים, או במקרים מסוימים, ניתוח מעקף עורקים כליליים.לאחר התקף לב, שינויים באורח החיים כגון אימוץ תזונה בריאה ללב, פעילות גופנית סדירה והפסקת עישון הינם בעלי חשיבות גבוהה להפחתת הסיכון לבעיות לב עתידיות.לסיכום, אם עולה החשד ולו הקל ביותר להתקף לב, יש להזמין ניידת לטיפול נמרץ באופן מידי על מנת לקבל עזרה רפואית – עזרה רפואית מהירה יכולה להיות מצילת חיים.

1725378568000
הצלת חיים
מה חשוב לדעת ואיך ניתן להירתם? הצלת חיים נדרשת במצבי חירום שונים בהם יש פצועים קשה או חולים במצבים מסכני חיים. הצלת החיים יכולה להתייחס למתן החייאה לאדם אשר לקה בדום לב או במתן עזרה ראשונה למישהו אשר נפצע קשה בתאונת דרכים.ידע והיכרות עם פעולות אשר בכוחן להציל חיים במצבים שנים יכולה כאמור, לאפשר לאדם הנפגע לזכות בחייו בחזרה.כמובן, שבכדי שזה יקרה צריך לדעת איך לפעול נכון: בין אם להתקשר לאמבולנס או לאיש מעולם רפואי ובין אם לבצע באופן עצמאי פעולות מצילות חיים (למי שיש את הידע והכלים).חשוב לציין שבכדי להציל חיים, יש צורך לפעול בצורה נכונה: להעריך את המצב בצורה מהירה, לנסות ולהבטיח את הבטיחות של אנשים המעורבים באותו מקרה וכאמור, להזעיק שירותי חירום רפואיים.איך ניתן להעלות את הסיכויים להצלת חיים? אי אפשר להפריז בחשיבות של הצלת חיים, שכן כל שנייה הינה חשובה במצבים כאלה. התערבות מהירה יכולה למנוע הידרדרות נוספת במצבו של המטופל, למזער את הסיכון לסיבוכים ולשפר משמעותית את התוצאות.חשוב לציין כי הצלת חיים היא לא אחריותם הבלעדית של אנשי מקצוע בתחום הבריאות, אלא גם של אנשים שונים באוכלוסייה, בין אם מתנדבים בארגונים שונים ובין אם כאלו אשר עברו קורסים עזרה ראשונה אשר כחלק מכך, יודעים איך להגיב במצבי חירום.כאמור, כל אדם אשר רוצה שיהיו לו כלים אשר יאפשרו לו בעת הצורך להציל חיים, יוכל לבחור לעבור קורסים ייעודיים במתן עזרה ראשונה או לבחור בצעד של התנדבות לארגונים שונים אשר מעניקים עזרה אשר יכולה להציל חיים.כלי חשוב ומשמעותי לכל האוכלוסייה בסופו של דבר אם יש משהו משותף לאנשים מכל קצוות האוכלוסייה זאת העובדה שהם היו רוצים לדעת שבמידה והם או אהוביהם ימצאו את עצמם (חלילה) במצבים מסכני חיים יהיה מישהו שיוכל להציל את חייהם.חשוב לציין שגם אנשים אשר מעורבים בהצלת חיים, מרוויחים – כאשר הרווח שלהם בא לידי ביטוי בתחושת סיפוק, של מטרה והישג חשוב ובעובדה שהם הצליחו להציל את חייו של מישהו אחר.לסיכום, הצלת חיים היא עשייה הטומן בחובה המון חמלה, סיפוק ומשמעות. על ידי רכישה של מיומנויות וידע הנדרשים כדי להגיב ביעילות במצבי חירום, כל אחד יכול ללמוד להציל חיים, הן של קרוביו ובני משפחתו והן של אחרים, ועצם הידיעה הזאת, יכולה לתרום תרומה גדולה לאיכות החיים ולשקט הנפשי של אותו אדם.

1725378566000
החייאה
היכולת של הפעולה להציל חיים החייאה היא הליך חירום קריטי שיכול להציל את חייהם של אנשים ובעיקר של כאלה אשר חווים מצבים מסכני חיים כמו: דום לב או אי ספיקת נשימה פתאומית.על ידי נקיטה בפעולות כמו מתן לחיצות חזה ונשימות הצלה, ההחייאה מסייעת לשמור על זרימת הדם והחמצן לאיברים חיוניים עד להגעת עזרה רפואית מקצועית.היכרות עם פעולות החייאה, יכולה להעניק לא מעט ביטחון לאנשים, מתוך ידיעה שבמצבי חירום יהיה להם את היכולות והכלים לסייע לאנשים אחרים (שהם מכירים או שהם לא מכירים).כיצד מתבצעת החייאה? אומנם ביצוע החייאה מצריך לרוב לקיחת חלק בהדרכה או בקורס עזרה ראשונה, אבל יחד עם זאת, ישנן פעולות שחשוב שכולם יהיו מודעים אליהם – כי גם ידע תיאורטי עם הליך ההחייאה יכול להיות מציל חיים.לפני שמבצעים החייאה קיימת חשיבות גבוהה לצעוק לעזרה ואם אין מענה יש להתקשר באופן מידי למד"א או לארגון הצלה אחר.בשלב הבא יש לפתוח את דרכי הנשימה – מטים את ראשו של הנפגע לאחר ומרימים את הסנטר על מנת לפתוח את דרכי הנשימה.יש לבדוק אם הנפגע נושם אם הוא אינו נושם או רק מתנשף, יש להתחיל בהחייאה.יש לבצע לחיצות חזה – להניח את כף היד במרכז החזה ולהצמיד את היד השנייה למעלה. יש להפעיל לחץ חזק ומהיר בקצב של בין 100 ל-120 לחיצות לדקה.יש לבצע הנשמת החייאה – להחזיק את האף של הנפגע, ליצור איטום על הפה שלו באמצעות הפה של מבצע ההחייאה ולתת 2 נשימות – במהלך השלב הזה יש לראות עם מתרחשת עליית חזה.חשיבותה של החייאה פעולות החייאה הינן חיוניות לשמירה על זרימת הדם והחמצן למוח ולאיברים חיוניים אחרים במצבים כמו דום לב - מצב בו הלב מפסיק לפעום לפתע. ללא התערבות מיידית, נזק מוחי בלתי הפיך או מוות עלולים להתרחש תוך דקות בודדות.בכוחה של החייאה לאפשר לנפגע להרוויח זמן יקר – עד לשלב בו יגיע למקום צוות רפואי אשר יוכל להעניק טיפול רפואי מתקדם ומעמיק יותר כמו לדוגמא, שימוש בדפיברילטור וכיוצא בזה..חשוב לציין שכל אדם אשר יהיה מעוניין בכך יוכל לפעול על מנת שיהיה לו רמה מסוימת של ידע וכלים אשר יאפשרו לו לבצע החייאה. לדוגמא, לקיחת חלק במסגרת של קורס עזרה ראשונה או על ידי התנדבות בארגונים שונים אשר בין הפעולות שהם מבצעים יכולות להיות גם פעולות החייאה.
אמבולנס

אמבולנס - כל מה שחשוב לדעת
אמבולנס הוא שירות חירום רפואי חיוני שעשוי להציל חיים ברגעים הקריטיים ביותר. בישראל, מערך האמבולנסים מופעל על ידי מגן דוד אדום וערוך לספק מענה מהיר למגוון מצבי חירום רפואיים. שירותי האמבולנסים כוללים צוות מקצועי של פרמדיקים וחובשים המוכשרים להעניק טיפול ראשוני מציל חיים. השירות פועל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ומגיע לכל נקודה בארץ. המוקדנים במוקד החירום אשר מהווה גם הוא חלק משירותי מגן דוד אדום. עוברים הכשרה מקיפה כדי לזהות מצבי חירום ולשלוח את הסיוע המתאים – גם אלו שמבצעים את העבודה במסגרת התנדבות. חשוב להכיר את השירות ואת המקרים המצדיקים הזמנתו.
כמה עולה אמבולנס?
העלות של הזמנת אמבולנס משתנה בהתאם למספר פרמטרים – אשר לכל אחד יכול להיות השפעה על עלותה. כאשר הפרמטר המרכזי שבהם הוא סוג השירות הנדרש. מד"א מציע מספר סוגי שירותים, מנסיעה רגילה ועד לטיפול נמרץ. חשוב להיות מודעים לעובדה שרוב קופות החולים מכסות את עלות האמבולנס (או את חלקה) במקרים מסוימים. לכן, כדאי לבדוק מול הקופה את תנאי הכיסוי לשירותי חירום. במקרים של פינוי חירום אשר מסתיים באשפוז, קיים לרוב החזר כספי מקופת החולים. חשוב לציין כי התעריפים מתעדכנים מעת לעת על פי הנחיות משרד הבריאות.
באילו מקרים להזמין אמבולנס?
מתנדבים עושים טוב לא רק לאנשים שהם עוזרים להם אלא גם לעצמם. בכוחה של התנדבות לסייע בצמיחה אישית, בבניית אמפתיה וחמלה לאחרים, בהרחבה ובחיזוק של קשרים חברתיים ובתחושת סיפוק גבוהה – אשר יכולה להשפיע במידה רבה על איכות החיים. יתרה מכך, התנדבות תורמת לשינוי חברתי חיובי – שעצם העובדה שהמתנדבים לוקחים בו חלק היא זכות גדולה ויש שיגדירו אותה גם בתור "סגולה לישועה".כמובן, חשוב לציין שבכדי ליהנות מכל היתרונות של התנדבות, קיימת חשיבות גבוהה לבחור את סוג ומקום ההתנדבות בתבונה – על מנת לבחור במקום שאותו המתנדב באמת יכול להרגיש שהוא משמעותי.
